Hoofdpagina

Uit weekendje-gent.com

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Weekendje Gent

Gent is een bijzondere stad, waar voor elk wat wils te vinden is. Zo is Gent zowel geschikt voor een rustig familie weekend, alsmede ook geschikt voor een vrijgezellenfeest.

Tijdens het familie weekend zijn er verschillende activiteiten waar jong en oud zich kan vermaken. Denk bijvoorbeeld aan de vele bezienswaardigheden in Gent, zoals de Sint Baafskathedraal en het museum voor Schone kunsten.

Een weekend Gent is goed te combineren met een bezoek aan Brugge en Brussel.

Weekend met vrienden naar Gent

Een vrijgellenfeest is geslaagd in gent, want er is vertier in en buiten de stad. Overdag kan men zich bijvoorbeeld uitleven op een mountainbike in de heuvels rond de stad Gent. Er zijn genoeg cafeetjes aan de voet van de heuvels voor een kleine alcoholische versnapering. Vrijgezellenfeest Gent

Zo kan men Paintballen in gent. Paintballen is een spel dat wordt gespeeld in twee of meer teams. Doel is zoveel mogelijk tegenstanders te raken met een kogel waarin verf zit. Zodra iemand is geraakt is dat duidelijk zichtbaar door de verf op de kleding. Het team met de meeste raak geschoten verfkogels wint.

Ook is het mogelijk om overdag het centrum van de stad te verkennen met behulp van GPS spelletjes. Bij een GPS spelletje moet je op basis van GPS coƶrdinaten verschillende lokaties op te sporen in de stad. Op deze lokaties kan bijvoorbeeld een schat begraven liggen.

's Avonds kan men uiteraard gaan stappen in de vele trendy disco's en gezellige kroegen die Gent kent.

Hotels Gent

Uiteraard kan je kiezen voor een van de sfeervolle hotels in het centrum van Gent. In Gent kan je kiezen uit vele hotel. Van zeer goedkope hotels to zeer exclusieve hotels. Ook alle grote internationale hotel ketens zijn te vinden in gent, zoals Ibis Hotel, Marriot, Novotel en het NH Gent belfort Hotel. Denk ook eens aan het mooie Hotel Flandre

Vervoer naar Gent

Gent is vanuit Nederland zeer goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De NS biedt in samenwerking met thalys en Intercity goede trein verbindingen aan van Nederland naar Belgiƫ. Met Thalys en InterCity naar Brussel en Gent kan voor minder dan 50 euro. U reist dan tweede klas. Een eerste klas treinkaartje is normaal gesproken duurder. Houdt er rekening mee dat u met name in het zomerseizoen korting kan krijgen. Zo stunmt Thalys af en toe met eersteklas treinkaartjes, voor de prijs van een tweedeklas treinkaartje. Het kost minder dan twee en half uur tijd om er te komen vanaf station Utrecht. Het treinstation Gent is bovendien sowieso een bezichtiging waard. Het treinstation bevat veel klassieke en authentieke elementen. Na restauratie ziet dit treinstation er weer mooi uit.

Met de auto naar Gent kiest u vanaf Utrecht richting Breda. Vervolgens houdt u richting Antwerpen aan. De totale reisafstand van Utrecht naar Gent is ongeveer 190 kilometer. De totale reisduur is ongeveer 2 uren. Vanuit Amsterdam naar gent bedraagt de reisafstand ongeveer 230 kilometer en de reis duurt dan een half uurtje langer.

Persoonlijke instellingen